Het Leggen van vloeren.

Gereedschap maken de man, zo zegt men, dat is ten delen waar, men moet het gereedschap natuurlijk ook op de goede wijze gebruiken.

Ook moet men wel enig gevoel en ervaring hebben met het "planken" werk.

Wij hebben het beste gereedschap, bijna 25 jaar ervaring en elke keer zijn we zeer enthousiast met de planken in de weer. 

In de meeste gevallen kiest men er dan ook voor om de aangekochte vloer door ons te laten leggen.

 

Er zijn natuurlijk wensen en mogelijkheden, Dirkedaen neemt deze graag met u door.

Wij komen graag naar u toe om een vrijblijvend advies te geven en de mogelijkheden met u door te nemen.

Resultaat: een vloer waar u jarenlang plezier aan beleeft.

Het schuren van vloeren.

 

Dirkedaen is gespecialiseerd in het renoveren van bestaande parketvloeren. Deze vloeren worden vakkundig geschuurd, eventueel gerepareerd en behandeld. Er is een grote verscheidenheid aan afwerkingstechniek die door Dirkedaen worden toegepast.

 

Enkele voorbeelden zijn:

  • oliën (1-laagsysteem)
  • hard-wax (meer-laagsysteem)
  • lakken

 

Sommige vloeren zijn jaren lang niet behandeld .

De ergernis over de staat van waarin zo'n vloer zich bevind kan groot zijn.  Neem contact met ons op wij komen vrijblijvend bij u kijken en geven u het juiste advies om u vloer een tweede leven te geven.

 

Neem hier contact met ons op dan nemen wij graag de mogelijkheden met u door.

Vloer Reparaties

Aanhelen/renovatie

 

Stel u besluit een ruimte aan uw woning te bouwen of er wordt bijvoorbeeld een schouw uitgebroken. In bijna alle gevallen is het voor onze parketteurs mogelijk het ontbrekende deel van de vloer aan te helen zonder dat u hier veel verschil ziet met de bestaande vloer.

 

Aanhelen

 

De bestaande vloer wordt ingetand. Dit houdt in dat er planken uit de bestaande vloer gezaagd worden. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe gedeelte van de vloer straks onzichtbaar overgaat in het oude gedeelte. Tevens zorgt dit ervoor dat het verband van de vloer straks gewoon doorloopt en er niet één rechte lijn ontstaat op de plek waar het nieuwe deel begint. Vervolgens kunnen de nieuwe planken op maat gemaakt worden en vastgelijmd op de ondervloer. Als laatste wordt de gehele vloer geschuurd en afgewerkt met een afwerking naar keuze. Nadat uw vloer opnieuw geschuurd en afgewerkt is zult u zien dat er van de aanheling niets meer zichtbaar is.

 

Plaatselijke renovatie

 

In de meeste gevallen is het mogelijk om een houten vloer plaatselijk te herstellen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een gescheurde plank of een plank die zwaar beschadigd is.  Ook kunnen loszittende delen van een verlijmde vloer met lijm geïnjecteerd worden waardoor deze weer vast zitten.